SDR Radyo Nedir ? (Software Defined Radio)

SDR (Software Defined Radio) Radyo Nedir.

Yazılım Tanımlı Radyo yani software radyo, bir program yazılımı kullanarak ilimsel ve bilimsel olarak bir radyo yapma sanatıdır. SDR adı ile anılan yeni radyo (Software Defined Radio ) sistemi bir bilgisayar yardımı ile çalışan ve sinyal işlemede sayısal bir metod kullanılan bir yazılım radyosudur. Yazılım radyosu, sinyal üretme metotları, dirençler, kapasitörler diyodlar gibi geleneksel donanım ile yapılan bildiğimiz ve kullandığımız radyo cihazlarından farklıdır.

SDR Cihazlarından Görüntüler.

 

SDR Radyo Programları.

Hem Linux’da üzerinde, hem de Windows’da SDR için kullanabileceğiniz bir çok yazılım bulunmakta. Windows için bunların en bilineni ise SDR#. (SDRSHARP)

SDR# Programından bir görüntü

Diğer tüm SDR yazılımları buradan ulaşabilirsiniz.

Nasıl SDR Cihazı Almalıyım?

RTL2832U Çipsetli bir cihaz almanız gereklidir.  çeşitli bütçelere göre cihazlar yabancı sitelerde mevcut olup en önemli püf noktası Antenin büyük ve kuvvetli olması gereklidir. Bunun için harici olarak konektör çeviriciler ile antenler satılmaktadır.

SDR Cihazının Bilgisayara Tanıtılması ve Kurulumu

Adım 1.

Bu bağlantıya tıklayarak yazılımın “zadig_v2.0.1.154.7z” sürümünü seçip, “ZADIG” isimli sürücüleri içeren dosyayı indirip masaüstümüzde saklıyoruz. Daha sonra indirdiğimiz arşiv dosyasını bilgisayarımızın masaüstüne ya da dilediğiniz bir dizinine açıyoruz.* Bu aşamada lütfen indirdiğiniz dosyayı çalıştırmayınız.

Not : Eğer Windows 7 ve Üst sürüm işletim sistemlerde driver sorunu yaşar iseniz zadig_xp_v2.0.1.160.7z versiyonunu Listeden bulup indiriniz indiriniz

Adım 2.

ikinci program olan “SDR #”  isimli programı indiriyoruz Buraya tıklayarak

Adım 3.

SDR Cihazımızı Usb protuna tıkıyoruz üst sürüm işletim sisteminiz varsa kendi tanıyacaktır muhtemel ama biz o sürücüyü değiştireceğiz. Bunun için indirdiğimiz zadig.exe programına tıklıyoruz.

Karşımıza bu ekran gelecek

Options sekmesinden “List All Devices” seçeneğini seçtikten sonra bilgisayarımıza bağlı aygıtları görmeye başlarız. Karşınıza aşağıdaki resimdekine benzer bir tablo çıkacaktır.

Bu Listeden RTL2832U seçeneğini seçelim. Seçim sonrası ekranımız aşağıdaki gibi gözükmelidir.

Daha önceden kurulum yaptıysanız karşınıza REPLACE DRIVER seçeneği çıkar. Eğer kurulum yapmadıysanız yada Windows 7 sizin adınıza sürücüleri kurmadı ise karşınıza INSTALL DRIVER seçeneği çıkacaktır. Program penceresi içinde yeşil okla işareti alanda WINUSB… Seçeneğinin olduğundan mutlaka emin olunuz.

Bu aşamada REPLACE DRIVER düğmesine basalım ve kurulum başlasın. Kurulum sırasında karşılaşacağınız ekran görüntüsü aşağıdaki resimdeki gibi olacaktır.

Sürücülerin kurulması işlemi bitti. Bu durumda karşımıza çıkan ekran görüntüsü aşağıdaki gibi olacaktır.

Close deyip programı kapatıyoruz sırada SDR# Programını kuracağız.

İndirdiğimiz SDR# Programını klasöre girip çalıştırıyoruz.

SDR# programını çalıştırdığımızda karşımıza çıkan ekran görüntüsü aşağıdaki gibi olacaktır.

Bu aşamada solda bulunan FRONTEND düğmesinin yanındaki OTHER’ı seçip açılan menüde çıkan RTL-SDR /RTL2832U seçeneğini seçelim. Bu seçime ilişkin ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir.

Yaptığımız bu seçim sonrası karşımıza çıkacak ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir.

Ayarları tamamladık  sol üst köşeden WFM modunu seçelim ve sol üstte bulunan PLAY düğmesine baslım. Eğer şimdiye kadar bir sorun oluşmadı ise karşınıza çıkacak olan ekran görüntü:

FM radyolar dinlenebiliyor ise sıkıntı yok demektir.

cipro Rezeptfrei Kaufen

/get-kamagra-uk.html”>Buy Kamagra UK

buy kamagra 100mg

Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir