Telefon dinleme yazılımlarına karşı önlemler

Merhaba;

Bu yazımda Android işletim sistemli telefonlarda çalışabilen dinleme yazılımlarına karşı önlemleri anlatacağım. Malumunuz teknoloji geliştikçe ve gün geçtikçe siber ortam daha da karmaşık ve karanlık bir yapıya dönüşmektedir. Bu hususta yasal olmayan yöntemler ile kolay bir şekilde uzaktan kontrol edilen ve kullanıcının telefonuna basit bir şekilde hızlıca kurulabilen ajan türevi back door listening arka kapı dinleme yazılımları kurulabilmektedir. Bu yazılım iki taraflı çalışmaktadır.

SERVER: Kötü amaçlı kişinin bilgisayar ortamında dinleme yaptığı ve modem üzerinden port açarak sabit bir veri akışı sağladığı sistemdir. Bu sistemde whatsapp

Kup synthroid bez recepty

, facebook yazışmalarından tutun girilen siteler, gelen ve giden smsler

generic levitra

, telefon görüşmeleri, kamera görüntüleri, sizin adınıza numaranızdan başkasına sms yollama vs bilumum işlemleri yapabilmektedir.

CLİENT: Kurban tarafıdır. Client kurbanın cep telefonuna gizlice kurulmuş ajan uygulamadır gizli ve sessiz olarak arka planda çalışır. CLİENT; Server’e anlık veri gönderir. Mobil veya stabil durumda iken kısaca Wi-Fi veya Hücre verisinde iken sürekli veri aktarır. 

Bu tür yazılımların son kullanıcı tarafından tespit edilmesi zordur. Ancak android cihazınızın ayarlarından uygulamalar listesinde çalıştığı görülebilir. Bu çalışan ajan yazılım kendini sanki bir sistem uygulamasıymış gibi ayarlarda ki uygulama listesinde adı olabilir. Siz zannedersiniz ki telefonun sistemsel uygulaması. Sürekli en çok sistem tüketimi olan uygulamalar şüphe arz etmektedir. Google play gibi yada başka bir yerden uygulama indirdiğinizde ve telefonunuza yüklediğinizde bu yüklediğiniz oyundur programdır içine gömülü gelebilir. yada başkası sizin telinize sizin farkında bile olmadığınız zamanda kurabilir. Bir de şu vardır ki google play gibi güvendiğiniz yerden oyun vs program indirdiğinizde ve kurulum yaparken sizden kameranıza

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir