Keylogger casus yazılım ve donanımlar

Keylogger nedir?

Keylogger klavyede yazılan yazışmalarınızı loglayarak verileri sahibine aktaran ajan sistemtir. Klavyeden basmış olduğunuz tuşları kendi içinde kaydederek sizin haberiniz olmadan karşı tarafa yani casusa veri gönderir. Kısaca klavyenizi dinler bunun yanı sıra çeşitli derecelerde özellikleri bulunan keylogger türevi trojan casus yazılımlarıda bulunmaktadır.

Keyloggerler ikiye ayrılır. Donanımsal ve yazılımsal olanlardır. Yukarı satırlarımda anlatmış olduğum yazılımsal keyloggerdir. Yazılımsal keyloggerler internet protokolü aracılığı ile kurban’ın verilerini casusa gönderir yada bilgisayarda sabit loglama yapar.

Donanımsal keylogger sabit loglamalar içindir. Bu cihazlar Kablolu klavye ile pc arasında ek bağlantı ile direkmen saniyeler içinde bağlanabilir ve dikkatsiz kullanıcılar tarafından hiç fark edilmeyebilir. Usb çeşitli olanlarıda vardır. Donanım direk usb den bağlanarak loglama yapabilir kendi belleğine.

Yazılımsal keyloggerleri

/get-nolvadex-uk.html”>Buy Nolvadex UK

, Anti virüs yazılımları ile tespit edilmesi mümkün olup donanımsal keyloggerler tamamiyle kullanıcının dikkatine bağlıdır. Bu hususta keylogger türevi yazılımların kurulması daha doğrusu kurulabilmesi Kullanıcıya en yakın irtibatta olan kişi aracılığı ile yapılabilmektedir. Eskiden pc lere internet aracılığı ile gezilen sitelerden java downloader açığı ile iexplorerden trojan keylogger girebilmekteydi lakin şuan ki günümüz sistemlerinde Anti virüs sistemleri geliştiği için internet ortamından gelecek tehditlere ani savunma tepkilerini kolaylıkla verebilmektedirler. Ama direk kurbanın bilgisayarına oturup yazılımsal ve donanımsal casus türevi yazılımların kurulması en yakın kişilerce rahatlıkla yapılabilir. Çalışan personeliniz

, eşiniz, dostunuz, rakibiniz, şirketinizin güvenlik elemanı, çaycısı, temizlikçisi vs türetilebilir. Buradaki anlamda şunu çıkarıyoruz Kullanıcı güvenliği için şifrelerimizi sürekli belirli periyodlar ile değiştiriyoruz. Şu var yazılımsal keyloggerlerde antivürüs sistemleri uyarı verebiliyor lakin antivürüs sisteminide deaktive edebilirler bu yüzden bilgisayarınızı tanımanız olası temkimeler reaksiyon göstermeniz gereklidir. Sürekli log kayıtı olduğu için pc de kasma yavaşlama göstergeleri oluşacaktır. Olayın farkına bu şekilde varabilirsiniz. Donanımsal keyloggerler(casus sistem) de ise tamamiyle kullanıcının dikkati öneme haizdir.

Aşağıda donanımsal keylogger cihazının örneği mevcut olup,Klavye ile klavye girişinin arasına bağlıdır. Kullanıcının dikkatinden rahatça kaçacağını görebiliyorsunuz.

T. I. L. M. Keylogger (Donanımsal)

Bu yazı Bilişim Güvenliği kategorisine gönderilmiş ve , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir